Waanzinnig indrukwekkend

skyline

Ik voelde me als een kind dat op schoolreisje zou gaan. Met een rugzak vol gesmeerde boterhammen en een zakje snoep stonden we afgelopen zaterdag op de kade tussen de Harbour Bridge en het Opera House te wachten tot de juiste boot zou aanmeren. Vlak voor vertrek sloot een goede vriendin zich bij ons aan en samen stapten we aan boord. Het was prachtig, zonnig winterweer. De lucht strak blauw en de zee was kalm.

De opbouw van onze cruise was perfect, een cadeautje van de natuur. Op open zee spotten we direct een grote groep Bultruggen die rustig migreerden naar het warmere noorden. Ze kwamen rustig boven, haalden diep adem en doken daarna weer een paar minuten onder. Waar ze vlak onder het wateroppervlak zwommen, kleurde de zee turquoise.

Terwijl Rob en ik vanaf het derde en hoogste dek om ons heen keken, zagen we op verschillende plekken in de oceaan de karakteristieke waterpluimen van andere walvissen omhoog spuiten. Het moeten er tientallen zijn geweest. De crew navigeerde naar twee andere walvissen. Ook deze waren vrij rustig. Het mooiste moment was toen zij onder onze boot door zwommen. Zo vlak onder het water, elegant voorbij glijdend, kon je goed zien wat een reusachtige beesten het waren. Machtig!

Even verderop, de crew deed echt zijn best om ons zo veel mogelijk te laten zien, zagen we een walvis met zijn grote borstvinnen op het water slaan. Hij zwom eventjes op zijn zij, maakte een schroef, dook onder en zwaaide daarna weer naar ons. Ik voelde de opwinding om me heen stijgen. En ik hoopte zelf natuurlijk ook op een mooie sprong. Maar helaas keerde de boot en koersten we terug richting de haven.

Maar toen maakten we een onverwacht scherpe bocht en voeren we recht op een spectaculaire vertoning van twee, grote Bultruggen af. Iedereen was vol verwachting! De walvissen sloegen om beurten met hun grote borstvin op het water, doken diep onder en maakten vervolgens een sprong ver boven de waterspiegel uit. Half uit het water, terwijl de zon reflecteerde op hun witte borst, maakten ze een buiteling zodat ze met een gigantische klap op hun rug terug in het water vielen. Waanzinnig! Aan de hoek waarmee de staartvin onder het water verdween, konden we zien dat er weer een sprong aankwam. En weer één, en nog één. Ademloos hebben we staan kijken naar het indrukwekkende spektakel. Ons avontuur in Australië wordt steeds mooier.

spuitWWS_7824

WWS_7864-2WWS_7952-2

WWS_7906WWS_7910WWS_7911WWS_7913

WWS_7965WWS_7968WWS_7973

WWS_7990

De foto’s zijn genomen tijdens onze cruise door Jonas, de fotograaf van www.whalewatchingsydney.com.au .

Wil je het ook van de andere kant bekijken? Volg mijn blog door in de rechter kolom je mailadres in te vullen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s